+358 45 330 6038 info@totaali.com

Eilen oli taas päivä, jolloin Proakatemian tiimit pääsivät ottamaan mittaa toisistaan. Tällä kertaa Tiimidiilin muodossa. Tiimidiili oli itselleni ja koko Totalille ensimmäinen koskaan, joten lähdimme innolla kilpailuun mukaan.

Valmistautuminen

Ennakko-odotuksia eikä suurempia valmistautumisia päivän kilpailuun meidän tiimillämme ollut.  Olimme aiemmin valinneet Tiimidiilin ”projektipäälliköksi” tiimimme tulevan Business Leaderin, Katariinan. Katariina oli jakanut tiimimme kahteen ryhmään, jotka tällä kertaa toimivat koodinimillä Timon ja Pumba.

Ryhmäjako oli tehty Belbinin tiimiroolitesti pohjalta, joten odotukset ryhmien aikaansaannoksille oli kovat. Tiimidiiliä edeltävässä pajassa kävimme läpi faktoja, joita kilpailusta tiedämme sekä teimme 1,5 h mittaisen ”minitiimidiilin”, jossa toimeksiantajana oli oma projektimme.

Minitiimidiili oli omasta mielestäni oikeastaan yksi parhaista ratkaisuista, joita olemme kilpailuihin valmistautuessa tehneet. Se auttoi löytämään oleellisia virheitä, joihin pitää kiinnittää huomiota. Lisäksi se antoi apua ideointiin.

Toimeksianto

Olimme kovasti jännittäneet, mitä tuleman pitää. Valmentajat olivat löytäneet yhteistyökumppanit ja tämän vuoden toimeksianto oli tiivistetysti ilmaistuna ”Millaisilla keinoilla kiinalaista turismia saadaan kasvatettua Pirkanmaalla?” Toimeksiantoja oli periaatteessa kaksi, mutta niillä oli samanlainen tarkoitus. Ensimmäisessä tarkoituksena oli suunnitella, mitä kiinalainen turisti voi tehdä Tampereella yhden päivän aikana. Toisessa osiossa ajanjakso oli pidempi.

Täytyy sanoa, että vaikka toimeksianto olikin hieman haasteellinen, oli se omasta mielestäni tähän mennessä paras, jonka olemme saaneet. Totalille on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus hakea vikoja ja aukkoja toimeksiannoista, mutta olimme päättäneet, että tässä kilpailussa emme sorru siihen. Onneksi siihen ei ollut edes tarvetta.

Ratkaisu

Alkuun kokoonnuimme keskustelemaan tehtävänannosta ja siitä, mitä lähdetään tekemään. Tehtävänannosta innostuneina Timon ja Pumba lähtivät työstämään toimeksiantoja positiivisin mielin. Niin kuin Totalille on tyypillistä, se ensimmäinen idea harvoin on paras/miellyttävin ja usein lähdetään miettimään jotain aivan toisenlaista ratkaisua. Niin kävi myös tällä kertaa – molemmilla ryhmillä. Alun hukkaan heitettyä aikaa ei jääty sen enempää murehtimaan, vaan keskityttiin täysillä uusien ideoiden jalostamiseen. Ryhmädynamiikan toimiessa ratkaisut löydettiin vähän jopa vahingossa ja niitä lähdettiin työstämään hiki hatussa. Aikamääreiden lähestyessä ilmassa oli havaittavissa pieniä paniikin piirteitä, mutta myös ne onnistuttiin selättämään. Aleksin ja Aten pitchaus sujui erinomaisesti ja jäimme jännittämään, mitä tuomaristo antaa meille arvosanaksi. Kilpailu oli kova, kuten odottaa saattoi. Totalin arvosanojen keskiarvo ensimmäisessä Tiimidiilissä oli 4,08 ja sijoitus 4/9.

Jälkifiilikset

Kilpailun päättyessä jäi hieman tyhjä olo, mutta täytyy sanoa, että jokainen tiimistämme voi olla ylpeä itsestään ja tästä koko porukasta. Omasta mielestäni aivan mieletön suoritus ja jokainen varmasti oppi jälleen uusia asioita. Valitettavasti itse en päässyt tämän päivän pajaan, jossa Tiimidiili käytiin läpi, mutta sen voin sanoa, että tästä on hyvä jatkaa.